Behandelingen

Flossen

Preventie

In onze praktijk werken meerdere preventie-assistenten en een mondhygiëniste. Zij helpen u om uw tanden en tandvlees gezond te houden. Voor een frisse mond en gezond lichaam.

Preventie is de basis van goede tandheelkunde en algemene gezondheid. Het kan veel problemen voorkomen. Vraag naar de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen.

Composiet vulling

Witte vullingen

Als een tand of kies beschadigd is (afgebroken) of als er een gaatje in zit, dan kan dit in de meeste gevallen met een tandkleurige vulling worden hersteld. Hiervoor gebruiken wij diverse composietsystemen.

Afhankelijk van de situatie worden flowable, injectable en/of conventionele (nano) composieten gebruikt. Dit in combinatie met de nieuwste bonding systemen. Voor een duurzaam resultaat.

Tandenbleken

Tandenbleken

Tandenbleken

Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van tandenbleken. Hiervoor gebruiken wij bewezen bleekmethoden en materialen. Veilig en vertrouwd.

Wij werken met de producten van Opalescence. De marktleider op het gebied van Whitening. Tandenbleken mag volgens Europese wetgeving alleen gebeuren onder supervisie van een tandarts. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Keramische facing

Facings 

Facings (veneers) zijn “schildjes” die vaak om esthetische redenen op de tanden worden geplaatst. Hier ziet u een voorbeeld van een keramische facing. Deze wordt op de bestaande tand vastgeplakt.

Facings kunnen worden gemaakt van keramiek of composiet. Gaarne adviseren wij welke methode het meest geschikt is voor u.

3-delige brug onderkaak

Kronen en bruggen

Hier ziet u een voorbeeld van een brug in de onderkaak. Een brug wordt vastgezet op nog bestaande tanden en kiezen. Op die manier kunnen ontbrekende tanden en kiezen weer worden aangevuld.

Wij gebruiken onder andere zirkonium en keramiek waardoor de resultaten zeer esthetisch en weefsel vriendelijk zijn.

Kroon op implantaat

Implantaten

Tandheelkundige implantaten zijn een soort “kunstwortels” die in de kaak worden geplaatst ter vervanging van ontbrekende tanden en kiezen. Ze zijn gemaakt van titanium of keramiek. Hier ziet u een voorbeeld van een implantaat met kroon.

Wij werken samen met zeer goede implantologen. Zij plaatsen de implantaten waarna wij de kronen en bruggen plaatsen. Alles wordt digitaal vervaardigd. Voor een optimaal resultaat.

Endodontologie

Wortelkanaalbehandeling

Als een tand of kies ontstoken is of een ontsteking in het kaakbot veroorzaakt dan kan deze in de meeste gevallen toch behouden blijven door een wortelkanaalbehandeling.

Hierbij worden de wortelkanalen zeer grondig gereinigd en volledig opgevuld zodat de ontsteking kan genezen. De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is pijnloos.